Volledig scherm
PREMIUM
Daniëlle Nijhuis © Reinier van Willigen

Stalker medium Daniëlle Nijhuis uit Enschede werd vrijgesproken: ‘Alsof het mijn eigen schuld is’

ENSCHEDE - Het Enschedese medium Daniëlle Nijhuis, bekend van Astro TV, werd anderhalf jaar lang gestalkt door een aanbidder. Maar de strafrechter vond het niet ernstig genoeg en sprak hem vrij. Nijhuis ligt er wakker van. „Niet ernstig genoeg? Ik durfde door hem bijna nergens alleen naar toe.”

Het is niet zo dat Nijhuis zich opsluit in huis, met de gordijnen dicht, uit angst voor de 30-jarige Andy N. uit ’s-Gravenzande. Maar alert zijn de Enschedese en haar man wel. Alert op ‘vreemde’ auto’s in hun straatje. Of mensen die hun gezicht een beetje verdacht proberen te maskeren met een pet, of capuchon.

„Gelukkig heeft die man nooit mijn huisadres achterhaald, dus voel ik me in mijn woning en straat relatief veilig. Maar het had wel impact op mijn welzijn, m’n gezondheid, m’n gezin. Het gevoel van onveiligheid kruipt wel in je hoofd. Want: wat, als…?”

  1. ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ING en gemeente Enschede praten weer over bankgebouw aan Boulevard

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. Tot nu toe verliepen die gesprekken via een advocaat, maar blijkbaar is de kou uit de lucht. „We hebben goede gesprekken met de ING”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.