Steeds meer groene deelscoo­ters in Twente: ‘Mensen halen er van alles mee uit’

videoENSCHEDE - Bijna een jaar geleden kwam de elektrische deelscooter naar Enschede. Inmiddels is het duurzame voertuig van GO Sharing ook in Hengelo en Almelo op te pikken. Een blijvertje? Of zullen ze - uiteraard geruisloos - weer snel verdwijnen? Aileen Slot vraagt het in Enschede. „Weer zo’n vluchtige trend.”

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Oranjekoorts in Twente? Het Vinkenplein in Almelo is bloedfanatiek: ‘Ik leef het hele jaar toe naar het EK!’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Oranje­koorts in Twente? Het Vinken­plein in Almelo is bloedfana­tiek: ‘Ik leef het hele jaar toe naar het EK!’

  Met het Eurovisie Songfestival, een serie druilerige lentedagen en al het coronanieuws achter de rug zou je bijna vergeten dat het EK-voetbal voor de deur staat. En toch is het zo, op 13 juni speelt Oranje z’n eerste wedstrijd. Hebben we de Oranjekoorts al te pakken? Aileen Slot vraagt het in Almelo. „We maken er ook dit jaar weer een groot feest van.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.