Een Schoorsteenpiet, of roetveegpiet, met cadeautjes. In het oosten van het land is op dit moment nog 45% vóór de traditionele Zwarte Piet, zo blijkt uit onderzoek. Maar steeds meer mensen zien een andere Piet zoals de roetveegpiet ook best wel zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Schoorsteenpiet, of roetveegpiet, met cadeautjes. In het oosten van het land is op dit moment nog 45% vóór de traditionele Zwarte Piet, zo blijkt uit onderzoek. Maar steeds meer mensen zien een andere Piet zoals de roetveegpiet ook best wel zitten. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Steun voor Zwarte Piet brokkelt af, maar Oost-Nederland is stug: ‘Het is er traditioneler’

ENSCHEDE - Steeds meer Nederlanders accepteren een ander uiterlijk van (Zwarte) Piet, zo blijkt uit onderzoek van I&O Research. Maar toch lijkt het oosten van het land nog altijd meer waarde te hechten aan een traditionele ‘Zwarte Piet’ dan de rest van Nederland. Bijna de helft van de ondervraagden (45 procent) uit het oosten geeft aan dat het uiterlijk van Piet moet blijven zoals het was. Dus mét zwarte huidskleur.

 1. Innovatie bij FC Twente: zit speler er doorheen? De trainer ziet het meteen op zijn iPad
  PREMIUM

  Innovatie bij FC Twente: zit speler er doorheen? De trainer ziet het meteen op zijn iPad

  ENSCHEDE /ALMELO - Zit de speler er fysiek doorheen, of loopt hij juist de kantjes er af? De trainer ziet het op de bank meteen op zijn iPad… De jeugdafdeling van FC Twente en Heracles testte de afgelopen tijd een innovatief systeem dat fysieke prestaties al tijdens de wedstrijd en training in beeld brengt. De samenwerking met de bedenkers van JOHAN Sports vloeit voort uit de overname van dit sportdatabedrijf door Demcon.

In samenwerking met indebuurt Enschede

 1. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

 2. Sneeuw op komst in Twente: zaterdagavond vallen de vlokken
  Play

  Sneeuw op komst in Twente: zaterdag­avond vallen de vlokken

Enschede e.o.