Volledig scherm
De grondleggers van Stichting Kennispark Twente, nu Novel-T © Novel-T

Stichting Kennispark Twente gaat verder onder de naam Novel-T (audio)

ENSCHEDE - Stichting Kennispark Twente is donderdagochtend omgedoopt tot Novel-T: Novel om vernieuwing aan te duiden, de T voor Twente, Technology, Tomorrow, Talent en Together. Het gaat alleen om de stichting: de fysieke innovatiecampus in Enschede behoudt de naam Kennispark.

Naast de nieuwe naam benadrukten initiatiefnemers Saxion, de Universiteit Twente, gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel ook nog eens hun ambities voor de campus. Zij stellen zich tot doel het best presterende ecosysteem voor innovatie en ondernemerschap in Europa te worden. De nieuwe strategie is daarom gericht op een sterk merk en meer internationale profilering.

Voortdurend vernieuwen en investeren
,,We breiden onze sterke positie verder uit. Voortdurende vernieuwing en investeringen zijn daarbij nodig”, aldus Kees Eijkel, directeur van voormalig Kennispark Twente. ,,Novel-T bouwt verder aan de ontwikkeling van het bestaande ecosysteem, met als doel dat nog meer starters, bedrijven en internationale investeerders de kracht van Oost-Nederland ontdekken."

De economie van morgen
Mededirecteur Pieter Dillingh sluit zich hierbij aan. ,,De economie van morgen veranderen, dat is waar we voor gaan. We stimuleren ondernemers in de hightechindustrie om gamechangers te worden. Daarbij zetten we sterker in op de unieke kennisposities van Twente op het gebied van Smart Materials, Photonics, Nanotechnology, Robotica en Big Data (Internet of Things)."

Enschede FM sprak met Pieter Dillingh van Novel-T. Beluister het fragment hierboven.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.