Op de plek waar Joey Moes werd doorgeschoten, werden destijds vele bloemen door vrienden en familie gelegd.
Volledig scherm
Op de plek waar Joey Moes werd doorgeschoten, werden destijds vele bloemen door vrienden en familie gelegd. © Reinier van Willigen

Straf voor moord op Enschedeër Joey Moes blijft 20 jaar

ENSCHEDE - De straf tegen de Enschedeër Diego U. (34) voor de moord op Joey Moes (24) blijft in stand. Volgens de Hoge Raad is er niets mis met het eerdere arrest van 20 jaar cel. U. had hier tegen cassatie ingesteld.

Moes en U. hadden een conflict over de levering van vier kilo speed. Moes eiste vierduizend euro terug omdat de kwaliteit niet deugde en zette U. flink onder druk. U. werd door Moes en enkele anderen ook mishandeld. Op 17 december 2014 werd het conflict bij het winkelcentrum Twekkelerveld om 22.16 uur met een liquidatie beslecht. Moes werd van dichtbij - vermoedelijk minder dan 5 meter - met een hagelgeweer in zijn gezicht geschoten. Het slachtoffer stierf zwaar verminkt.

Het gerechtshof  Arnhem-Leeuwarden bepaalde vorig jaar de straf voor Diego U. op 20 jaar cel voor onder meer de moord op Joey Moes (24). De straf was twee jaar hoger dan de eis. De Hoge Raad vindt dat het proces goed is verlopen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.