Strak in 't pak op de motor door Enschede voor het goede doel

VIDEOENSCHEDE - Een groep gesoingeerde motorliefhebbers toert deze zondag tijdens de Enschede Ride door de stad voor het goede doel. De tocht sluit aan op de wereldwijde Distinguished Gentleman's Ride.

De bedoeling is geld in te zamelen voor het goede doel: de strijd tegen prostaatkanker en de gezondheid van de man in het algemeen met de nadruk op zelfmoordpreventie. Partner is the Movember Foudation, de grootste stichting ter wereld op het het gebied van gezondheid van mannen.

Dresscode

Enschede heeft zich officieel aangemeld en conformeert zich daarmee aan de algemene regels en voorwaarden ten aanzien van veiligheid, snelheid, verzekering en 'dresscode': geen leren jacks, maar rokkostuums met zwaluwstaarten en een 'hoge zijde' op het hoofd, strakke streepjespakken met gilets, smokings met vlinderdassen en andere chique outfits.

Deelnemers

De teller voor de Enschede Ride staat begin deze week op 78 deelnemers. Zij proberen bij familieleden, vrienden, kennissen en bedrijven zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. De teller staat enkele dagen voor de rit op een kleine 4.000 euro. Er komen nog wel wel enkele tientallen motorrijders bij, verwachten de kartrekkers James Wiersma uit Buurse en de Enschedeërs Frits van den Esschert, Yuen Kui en Karel Harmsen. Het viertal heeft de tweede Enschede Ride uitgestippeld en regelt de organisatie.

Route

De stoet motoren zet zich zondag om 12.00 uur in beweging vanaf The Gallery op het UT-complex. Met een slakkengangetje van maximaal 50 kilometer per uur via de Bosweg, Horstlindenlaan, Voortsweg naar Lonneker en via de Oldenzaalsestraat, Noord en Zuid Esmarkerondweg, en Burgemeester van Veenlaan richting binnenstad. 

Voor meer informatie: www.gentlemansride.com/rider/Enschede

Volledig scherm
Van links af: Frits van den Esschert met zijn Triumph T140, James Wiersma bij zijn Harley Davidson Softtail Heritage, Yuen Kui op zijn BMW K75 met zijspan en Karel Harmsen op zijn Harley Davidson Softtail Deuce © Annina Romita

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.