Slotdebat Ik teken voor 80! met 14 lijsttrekkers in het Balengebouw in Enschede, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.
Volledig scherm
Slotdebat Ik teken voor 80! met 14 lijsttrekkers in het Balengebouw in Enschede, voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. © Reinier van Willigen

Streekomroep 1Twente in race voor 'Omroep van het Jaar’

ENSCHEDE - 1Twente is genomineerd voor de titel Omroep van het Jaar 2019. Dat is donderdag bekendgemaakt door de NLPO, de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. 1Twente is het samenwerkingsverband van vijf lokale omroepen in Twente, die van Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en Haaksbergen.

In totaal zijn acht omroepen genomineerd voor de prijs. Deze omroepen mogen zich vrijdagmiddag presenteren voor een vakjury, met onder anderen directeur NPO Radio Jurre Bosman, opleidingscoördinator Timo Kamst van 3FM en journalist Ton Verlind. Op vrijdag 14 juni wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Avond van de Streekomroep in Beeld en Geluid in Hilversum.

Naast de prijs voor de beste omroep, worden in juni ook prijzen uitgereikt voor radio- en tv-programma’s en talentvolle jonge presentatoren. De nominaties voor die prijzen worden deze vrijdag bekend.

De genomineerden voor Omroep van het Jaar 2019 zijn:
1. Omroep Venlo
2. Studio040
3. 1Twente
4. OOG
5. WOS Media
6. RTV NOF
7. Dtv Nieuws
8. Studio Alphen

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.