Verzorgingstehuis Liberein in Enschede had flink last van de stroomstoring, langer dan de minuut waarin bij meer dan 26.000 adressen het licht even wegviel.
Volledig scherm
Verzorgingstehuis Liberein in Enschede had flink last van de stroomstoring, langer dan de minuut waarin bij meer dan 26.000 adressen het licht even wegviel. © News United / Dennis Bakker

Stroomstoring in en rondom Enschede trof meer dan 26.000 adressen

ENSCHEDE - Door de stroomstoring in en rondom Enschede, hebben woensdagavond 26.282 adressen korte tijd zonder stroom gezeten. Zo laat stroombeheerder Enexis desgevraagd weten. De oorzaak van de storing is nog niet duidelijk, maar iets voor 21.00 uur gingen in een groot gedeelte van Enschede, Lonneker en Glanerbrug de lichten uit. 

  1. Was brand in Enschedees appartementencomplex een aanslag of de daad van een verwarde man?
    PREMIUM

    Was brand in Enschedees appartemen­ten­com­plex een aanslag of de daad van een verwarde man?

    ENSCHEDE/ALMELO - Bij de 112-meldkamer komt op 25 maart dit jaar, midden in de nacht een paniektelefoontje binnen. Het is een bewoner van een appartement in het vroegere Arkekantoor aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. De man zit vast in zijn woning die vol rook staat, ademhalen is bijna niet mogelijk. De woning uit vluchten lukt niet, het is de voordeur is die in lichterlaaie staat. De bewoner is slachtoffer van een doelbewuste aanslag op zijn leven, concludeert officier van justitie Pol vrijdag voor de rechtbank. Hij eist zes jaar cel tegen de aanslagpleger, een oud-inwoner van Enschede, Mohammad A. (22).

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.