Studenten uit Enschede ‘hacken’ vraagstuk over kindermishandeling

VideoENSCHEDE - Op de Universiteit Twente ‘hacken’ studenten deze week een vraagstuk over kindermishandeling. De finale van de hackathon is vrijdag 5 april, dan wordt het winnende concept bekendgemaakt. 

De studenten met verschillende studierichtingen onderzoeken in vijf dagen wat men het beste kan doen bij een vermoeden van kindermishandeling en wat de beste manier is om kinderen die mishandeld zijn te helpen. Ze komen met vernieuwende IT-concepten. 

Belevingswereld

De hackathon is een initiatief van het Garage2020 Twente, een organisatie die alternatieven ontwikkelt voor de huidige jeugdhulp vanuit de belevingswereld van kinderen en jongeren. „We proberen een vraagstuk te hacken in vijf dagen”, zegt Fleur Mensink van Garage2020. De studenten werken tijdens de hackathon tegen kindermishandeling samen met ambtenaren en hulpverleners. 

Samen toekomst maken

Ook in Rotterdam, Leiden, Amsterdam en Eindhoven werken studenten aan het vraagstuk. De lokale winnaars zijn 16 april aanwezig op het landelijke evenement ‘Samen toekomst maken’, dat zich richt op innovatie in het jeugddomein. Tijdens de dag wordt de winnaar van de hackathon bekendgemaakt. Het winnende concept wordt gerealiseerd en komt op de markt. 

Volledig scherm
© Still Video

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.