Volledig scherm
PREMIUM
Winter Wonderland in 2017. © Annina Romita

Subsidiekorting van de baan: opluchting bij stadspromotie Enschede

ENSCHEDE - Het voorlopig niet doorgaan van de subsidiekorting zorgt voor blijdschap bij Enschede Promotie. De stichting die zich toelegt op citymarketing mag voor 2020 zelfs op een eenmalige financiële bijdrage rekenen: 132.000 euro voor de campagne ‘Wanneer kom jij naar Enschede?’

Bij Enschede Promotie hebben de medewerkers dinsdagmorgen een kort feestje gevierd naar aanleiding van het annuleren van de korting op gemeentelijke subsidies. Enschede Promotie dreigde door bezuinigingen zwaar te worden getroffen, maar directeur Marieke ter Brugge is vanzelfsprekend blij dat de financiële kou voorlopig uit de lucht is. „We stonden daar wel even kort bij stil”, zegt ze. De afgeblazen bezuiniging omvatte voor alle te korten instellingen in totaal een half miljoen euro, een bedrag dat het college nu elders moet vinden. Het gemeentebestuur heeft daar circa een half jaar de tijd voor, tot de Zomernota 2020.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.