Het lieve handgeschreven briefje sloeg aan (lees hieronder de uitgeschreven versie)
Volledig scherm
Het lieve handgeschreven briefje sloeg aan (lees hieronder de uitgeschreven versie) © fotobewerking

‘Superlief’ briefje aan MST & berenjacht bij politie Almelo

Luchtig coronanieuwsTwente en de Achterhoek staan vrijwel stil door de coronacrisis. Het is doorbijten voor de positieve Tukker. Maar tussen al die ellende is er ook nog genoeg in deze regio om over te lachen of om vrolijk van te worden. Een overzicht van ‘goed’ en opmerkelijk nieuws in deze corona-tijden.

Lief briefje aan MST valt in de smaak

Een handgeschreven briefje aan het MST valt online in de smaak. In het briefje geeft de anonieme schrijfster aan stofmaskers te hebben besteld en deze te willen doneren aan het MST. “Houd jullie hoofd omhoog en laat het virus zien dat wij beter zijn”, zijn de bijgevoegde inspirerende woorden. 

Het bericht op de Facebook-pagina van het MST ontvangt ruim 700 likes en reacties. ‘Super lief', is de algehele strekking. En een mooi hart onder de riem in deze zware tijden. 

Stoere actie in Hengelo: gratis kapjes voor 60+

Wat een stoere actie. Hampo Asador (33)  uit Hengelo wil zich graag nuttig maken voor de maatschappij en besloot mondkapjes te maken. Die zijn gratis af te halen in zijn atelier voor Hengeloërs ouder dan zestig jaar. “Respect”, vinden onze online-lezers. 

„Ik wilde eigenlijk mondkapjes maken voor iedereen, maar was bang dat ik dan mijn eigen winkel niet meer in zou kunnen door de drukte. Daarom nu voor de 60-plussers, een risicogroep. Ze mogen er per persoon gratis één ophalen. Gratis, omdat ik mijn steentje bij wil dragen en absoluut geen misbruik wil maken van deze situatie”, vertelt Asador.

Twentse zanggroep zingt via Zoom 

Zanggroep LEF uit Goor laat zien dat zingen via internet best kan. Vocal Group LEF plaatste zondag een video waarin ze een uiteindelijk met zo'n twintig mensen in koor tegelijk zingen. De opname had wel enige voeten in de aarde (lees: repetities). 

De opmerkelijke video bleef niet onopgemerkt, zo videobelde Beau van Erve Dorens met dirigente Merel Brunnekreef  voor het nieuwe online programma IedereenLive. 

De gloednieuwe dagelijkse show wordt elke (werk)dag in de middag uitgezonden via YouTube, Facebook, Twitter en Salto. Deze maandag lag de presentatie in handen van Beau van Erven Dorens, Nazmiye Oral en Stefano Keizers.

Politie Almelo steunt berenjacht met troostbeertje

De berenjacht is landelijk maar zeker ook in Twente een groot succes. Bij veel huizen staat een knuffelbeer voor het raam, om zo kinderen die een rondje wandelen wat plezier te bieden. Ook politie Almelo doet mee aan de actie, laat het weten. 

“Ook voor ons raam staat sinds gisteren een beertje. En dit is toevallig ook nog eens een heel bijzonder beertje. Dit troostbeertje helpt ons namelijk enorm in ons werk. Hij wordt gegeven aan kinderen die iets naars hebben meegemaakt of iets vervelends hebben gezien.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.