Volledig scherm
Willemijn Schneyder (midden) met de prijs voor haar SwipeGuide. © Eric Brinkhorst

SwipeGuide wint Young Technology Award 2017

AudioENSCHEDE – SwipeGuide is de winnaar van de Young Technology Award 2017. Willemijn Schneyder van SwipeGuide sleepte maandagavond in finale de prijs in de wacht met haar presentatie. De Young Technology Award is een prijs voor jonge, innovatieve techbedrijven uit Twente.

Het was voor de tiende keer dat de prijs werd uitgereikt. SwipeGuide biedt producenten van consumentenproducten een gebruiksvriendelijk cloud-platform om daarmee zelf een gebruiksaanwijzing van hun producten te creëren. De klant kan die gebruiksaanwijzing dan op zijn eigen mobiele telefoon of tablet aflezen. SwipeGuide verbetert de klantervaring, vermindert de kosten van diensten en stapels verspild papier. 1Twente Enschede sprak met Willemijn Schneyder van SwipeGuide. Beluister dat item hieronder terug.

Juryoordeel

De jury koos voor SwipeGuide omdat deze startup daadwerkelijk een probleem oplost in de markt. Het begint met een digitale gebruiksaanwijzing en biedt ook een uitkomst in werkvoorbereiding en e-learning.

De jury keek bij het kiezen van de winnaar naar de technologische en commerciële vernieuwing, het onderscheidend vermogen, de groeipotentie, de impact van de innovatie op de sector en samenleving, de kwaliteit van de ondernemers en de pitch. De prijs bestond uit een cheque van 5000 euro.

Publieksinvestering

Naast de jury kon het publiek dit jaar hun favoriet steunen in de vorm van een kleine financiële bijdrage. De organisatie verdubbelde het bedrag dat geïnvesteerd was in de finalisten. Ecofalt, producent van 'groen' asfalt, sleepte het meeste geld in de wacht. Verder waren genomineerd: 20Face, Ipsum Energy, Mobina IT en Smart2IT. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.