Volledig scherm
De Syrische danser Ahmad Nicolas © Robin Hilberink

Syrische danser emotioneert publiek in Enschede

ENSCHEDE - Tranen van ontroering. De Syrische danser Ahmad Joudeh (26) maakte zaterdag veel emotie los bij een onaangekondigd optreden voor honderd kerkbezoekers in Enschede.

Op uitnodiging van Reisopera-directeur Nicolas Mansfield kwam de sinds kort in Nederland woonachtige danser naar de Grote Kerk aan de Oude Markt in Enschede. Daar verzorgde hij een indrukwekkend optreden aan het slot van de eindejaarsbijeenkomst 'Wat preken we met kerst?'.

Oorlog
Joudeh maakte in Syrië de verschrikkingen van de oorlog mee. Hij verloor vijf familieleden en zag van nabij hoe zijn oom werd vermoord. De danser kreeg bekendheid via een aangrijpende tv-reportage in Nieuwsuur. Ted Brandsen (Het Nationale Ballet) en Nicolas Mansfield (Reisopera) trokken zich het lot van Ahmad aan, zamelden geld in en haalden hem naar Nederland.

Volledig scherm
Nicolas Mansfield (links) en de Syrische danser Ahmad Nicolas © Robin Hilberink
  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.