Syrische statushouder begint fietsenwinkel in Enschede

VideoENSCHEDE - Nog maar 3 jaar is Fadi Alnakoud (31) in Nederland, in 2015 vluchtte hij uit zijn geboorteland. Toch heeft de Syriër nu al zijn eigen zaak geopend: De Fietsenmaker aan de Padangstraat.

Maandag opende Alnakoud officieel zijn winkel, waar hij tweedehands fietsen verkoopt en fietsen repareert. Op de winkelruit prijkt in sierlijke letters De Fietsenmaker. De winkel staat al vol fietsen die een opknapbeurt kunnen gebruiken. „Reparaties zijn het fijnst, dat levert namelijk vaste klanten op. Mensen die hier een fiets kopen komen misschien wel nooit meer terug.”

  1. Kloppenborg overleden: vuurwerkramp bleef de klusjesman achtervolgen

    Kloppen­borg overleden: vuurwerk­ramp bleef de klusjesman achtervol­gen

    ENSCHEDE - Na een kort ziekbed is eerder deze maand Enschedeër Hennie Kloppenborg op 75-jarige leeftijd overleden. Zijn naam is voor altijd verbonden aan de vuurwerkramp. Kloppenborg was tijdens de ramp de klusjesman van het ontplofte bedrijf S.E. Fireworks. Na de ramp heeft hij getracht zo anoniem mogelijk zijn leven op te pakken. Gedurende lange tijd verbleef hij op een camping bij Buurse. Hij heeft nooit meer willen spreken over die zwarte 13 mei 2000, toen 23 mensen de dood vonden.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.