Extravagante optredens en één groot feest, dat is Bölke Open Air op de Oude Markt, traditioneel de start van de Grolsch Summer Sounds. Foto uit 2011.
Volledig scherm
PREMIUM
Extravagante optredens en één groot feest, dat is Bölke Open Air op de Oude Markt, traditioneel de start van de Grolsch Summer Sounds. Foto uit 2011. © Reinier van Willigen

’t Bölke sluit, maar herinneringen blijven: ‘Stond Hans Klok in de keuken te goochelen, zakte een forse travestiet bijna door de vriezer’

ENSCHEDE - Alles kon en alles mocht in gaydiscotheek ’t Bölke in Enschede. Niemand keek er raar van op als twee vrouwen of twee mannen aan de bar zaten te zoenen. Je kon zijn wie je bent. 

  1. Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt
    PREMIUM

    Straf voor ‘grievende’ Enschedese advocaat die in privézaak justitie de mantel uit veegt

    ENSCHEDE - De raad van discipline heeft de Enschedese advocaat Jérôme de Jong van Lier een voorwaardelijke schorsing opgelegd van twee weken. Hij liet zich ‘grievend en beledigend uit over de politie, het openbaar ministerie (OM) en de rechterlijke macht’, vindt de raad. Hoewel De Jong van Lier dat deed in een privézaak bij de kantonrechter - en niet in zijn hoedanigheid als advocaat - vinden de tuchtrechters zijn gedrag ‘zeer laakbaar’.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.