Een zakje met daarin de verboden designerdrug 3-MMC.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zakje met daarin de verboden designerdrug 3-MMC. © Rob Engelaar

Tactus Verslavingszorg is bezorgd, want de verboden partydrug 3-MMC heeft al een legale opvolger: 3-CMC

ENSCHEDE -  De designerdrug 3-MMC is verboden, maar heeft al direct een legale opvolger: 3-CMC.  Het broertje van de partydrug die tot grote zorgen leidt bij verslavingsdeskundigen en de overheid. 

 1. Zorgen om volksgezondheid door opvolger partydrug 3-mmc: ‘Dit is ronduit belabberd’
  webshops

  Zorgen om volksge­zond­heid door opvolger partydrug 3-mmc: ‘Dit is ronduit belabberd’

  Nederlandse webshops zijn enkele dagen na het verbod op de omstreden designerdrug 3-mmc alweer begonnen met het aanbieden van diens ‘opvolger’. Een zorgelijke ontwikkeling, vindt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Verslavingszorginstellingen Jellinek en Novadic-Kentron waarschuwen drugsgebruikers dat ze moeten oppassen voor de gevolgen van het volstrekt onbekende middel. ,,Want je bent echt je eigen proefkonijn.”
 2. Omstreden designerdrug 3-mmc nu officieel verboden: 'Dit spul is gevaarlijk, blijf ervan af'

  Omstreden designer­drug 3-mmc nu officieel verboden: 'Dit spul is gevaarlijk, blijf ervan af'

  De omstreden designerdrug 3-mmc staat sinds vandaag op de lijst van verboden softdrugs en is daarmee officieel verboden, bevestigt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Met het verbod wil het demissionaire kabinet gebruik van 3-mmc ontmoedigen en de beschikbaarheid beperken. Staatssecretaris Blokhuis stelt dat er een toename in het gebruik van 3-mmc te zien is, met name onder jongeren, en een stijging van het aantal gezondheidsincidenten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.