Volledig scherm

Teach-in Getty mengt zich in liedjesdiscussie: ‘Hé, dit is Enschede’ uit 1982

ENSCHEDE - Jeffrey Spalburgs zomerhit Hengelo-o-o en de zoektocht naar een Enschedese tegenhanger blijft onderwerp van gesprek. Nu meldt Getty Kaspers (65), ooit beroemd als zangeres van songfestivalwinnaar Teach-in, zich met een suggestie.

„Na mijn Teach-in-periode heb ik een solo-lp opgenomen met daarop een nummer getiteld Enschede. De tekst is van Gerrit den Braber. Het is echt een ode aan de stad, dus volgens mij hébben we een leuke song over Enschede!”
Oke, Kaspers’ liedje is inmiddels meer dan dertig jaar oud en klinkt misschien wat gedateerd, maar dat hoeft geen belemmering te zijn, denkt haar partner Cor Smit. „Misschien is er wel iemand die er een beat onder wil zetten en er een 2013-versie van wil maken”, oppert hij. „Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als Getty dan ook nog een stukje meedoet.”

Het Markelose echtpaar heeft de suggestie inmiddels her en der laten vallen in de hoop op een vervolg. Smit: „Getty is inmiddels met pensioen en hoewel haar solocarrière nooit van de grond is gekomen, wordt ze af en toe nog wel eens gevraagd voor een optreden, bijvoorbeeld rond de Songfestival-periode. Dit zou gewoon grappig zijn.” De tekst van Den Braber is rijp voor revisie, want ook in 1982 werd al niet helemaal duidelijk waar de aantrekkingskracht van Enschede uit bestond.

He, dit is Enschede, hier wacht iedereen tot je komt in ’t cafeetje
Twente lacht je toe en beslist niet zo’n beetje
Enschede, je moet er eens komen
Twente is de streek van mijn dromen
Je voelt je al gauw een Tukker
Met jou naar het Diekman, met jou naar het plein, met jou... ach we hebben hier zoveel
Kom nou eens kwiek man, pak auto of trein, ik wacht hier op jou, dus kom nu maar gauw...

Wie zelf wil horen of het liedje zou opknappen van een stevige beat kan het beluisteren op deze website (Getty Kaspers - Enschede [mp3]).

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.