Volledig scherm
Een ballonnenhulde voor Lotte van der Zee. © Emiel Muijderman

Teamgenoten EHV laten 49 ballonnen op voor Lotte van der Zee

ENSCHEDE - Met het oplaten van 49 zwarte ballonnen met gouden sterretjes hebben teamgenoten van de plotseling overleden Lotte van der Zee (20) deze zaterdagmiddag afscheid van hun keepster genomen.

De jonge Enschedese, die op wintersport in Oostenrijk  vermoedelijk werd getroffen door een hartstilstand waaraan ze later in het ziekenhuis in München overleed, speelde in Dames 3 van hockeyvereniging EHV. Een van de zwarte ballonnen knapte voordat de 49 anderen werden opgelaten, voor de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede.

De keuze voor zwarte ballonnen was een bewuste. Lotte, die was gekozen tot mooiste teenager ter wereld, droeg met kerst een zwarte velours jurk met gouden sterretjes. Die draagt ze nu in haar kist. Naast haar kist lag behalve haar kroon als Miss ook haar hockeyhelm. Bij het oplaten van de ballonnen werd ‘Voor jou, Lotje’ geroepen en vloeiden tranen. ,,Ze is nu onze Golden Star’’, zei teamgenote Eline Wind (24).

Vele belangstellenden kwamen deze zaterdag haar ouders en dierbaren condoleren. Voor de Grote Kerk stond een lange rij wachtenden. De wachttijd was soms zeker anderhalf uur. Bij het verlaten van de kerk kregen de belangstellenden bakjes met nacho’s en een sausje, Lottes lievelingssnack, en een zakje zonnebloempitten uitgereikt.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.