Volledig scherm
© Toon Mesman

Tegenbod Bibliotheek Enschede: kort ons 3 tonENSCHEDE - De bibliotheek Enschede kan met een „uiterste krachtsinspanning” 300.000 euro extra bezuinigen. Dat schrijft directeur Gerard Kocx vrijdag aan de gemeenteraad.

De 600.000 euro aan extra bezuinigingen in een voorstel van het college waarover de raad maandagavond beslist, kan de bieb niet opbrengen. Kocx doet een tegenvoorstel. „Dit voorstel vraagt en een forse krachtsinspanning van de bibliotheek en komt een heel stuk tegemoet aan het raadsvoorstel. Wij hopen dat ook U kunt instemmen met dit compromis”, schrijft hij.

Mocht de raad met Kocx meegaan, zo belooft hij, „blijven de filialen en de boekenbus gewoon open. Verder wordt een groot deel van de bezuinigingen behaald en werken we samen aan een toekomst bestendige bibliotheek voor alle inwoners van de stad.”
Kocx doet een beroep op de raad „mede uit naam van de vele insprekers en alle mensen die hun steun hebben betuigd aan de bibliotheek”. Hij verwijst naar de bijeenkomst van 1 juni waar de bieb veel steun kreeg van insprekers. Kocx bood 27.000 handtekeningen aan tegen de bezuinigingen.

De bieb belooft aan de slag te gaan om eind 2015 eventueel verdere bezuinigingen te kunnen voorstellen zonder het karakter van de bieb aan te tasten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.