Volledig scherm
Vorige maand stonden voor- en tegenstanders ook al tegenover elkaar in het centrum van Enschede. Hierbij was de AFA niet betrokken. © Emiel Muijderman

‘Tegendemonstratie antifascisten in Enschede’

ENSCHEDE - Duitse antifascisten uit de grensstreek willen voor volgende week zaterdag een ‘tegendemonstratie’ organiseren in Enschede, in reactie op de protestmanifestatie tegen de komst van een asielzoekerscentrum in die gemeente. Dat kondigt de Anti-Fascistische Actie Nederland (AFA) aan in haar maandelijkse nieuwsbrief.

“Antifascisten uit de grensstreek komen met hun actie omdat bij vorige protesten is gebleken dat extreem rechtse groeperingen zich nadrukkelijk mengen in de manifestatie”, aldus AFA Nederland, die niet bereikbaar is voor een toelichting.

AZC Alert
De protestmanifestatie op zaterdag 31 oktober tegen een asielzoekerscentrum is een initiatief van AZC Alert Enschede. De actiegroep roept onder meer via de eigen Facebookpagina sympathisanten op om die zaterdag om 11.00 uur naar het Eschmarkerveld te komen. AZC Alert kondigt de komst van meerdere gastsprekers aan, onder wie Tweede Kamerlid Louis Bontes (groep Bontes/Van Klaveren) en Paul Meijer van Forza, een politieke partij uit Haarlemmermeer.

De plannen voor een asielzoekerscentrum leidden vorige maand tot een demonstratie van voor- en tegenstanders in het centrum van Enschede. De gemeenteraad stemde toen uiteindelijk in met de komst van het azc.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.