Grote zaal in het Wilminktheater.
Volledig scherm
Grote zaal in het Wilminktheater. © 1Twente

Theater en
bibliotheek
meest populair
bij Enschedeërs

ENSCHEDE - Enschedeërs bezoeken de culturele instellingen in de stad regelmatig. Het meest zijn zij te vinden in het Wilminktheater of de bibliotheek. 

Dat blijkt uit de stadspeiling die de gemeente eind vorig jaar hield. 1235 inwoners vulden de enquête in. Vijftig procent van de inwoners heeft het afgelopen jaar het Wilminktheater bezocht, 46 procent ging naar de bibliotheek. Het Wilminktheater werd ook nog eens gewaardeerd met een 8,2, hetzelfde rapportcijfer als het Rijksmuseum Twenthe en Concordia kregen. 

Het museum is als culturele bestemming minder populair dan het theater. Bijna een kwart van de ondervraagden bezocht een van de tentoonstellingen in het ‘Rijks’, 35 procent was te vinden bij film, theater of exposities in Concordia.

Poppodium

Metropool staat op een goede zesde plaats, de bezoekers waardeerden het bezoek met een 7,8. Het poppodium liet onlangs weten dat 2019 een ‘topjaar’ was. Het aantal bezoekers (bij concerten in het vroegere Atak én in het Muziekcentrum) steeg van 25.000 in 2018 naar 54.000. Cijfers die volgens directeur Johan de Jong de potentie in Enschede aangeven.

Sportclub 

De stadspeiling legde eind vorig jaar de nadruk op de culturele instellingen in de stad, die overigens allemaal een cijfer ver boven de 7 kregen. En hoewel cultuur in de stad wordt gewaardeerd, zijn veel meer Enschedeërs lid van een sportvereniging (33 procent) dat van een cultuurvereniging (7 procent).

De peiling is gehouden onder leden van het EnschedePanel en verspreid via sociale media. Het EnschedePanel is een grote groep inwoners, die een aantal keer per jaar een vragenlijst invult. Zo peilt de gemeente wat inwoners van het beleid vinden en kan ze de ontwikkelingen in de stad volgen. Inwoners van Enschede ouder dan 18 jaar kunnen lid worden van het EnschedePanel. 
Meer informatie: enschedepanel.nl

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.