Volledig scherm
© Robin Hilberink

Tinkebell. in gesprek met Enschedeërs over kunst

VIDEOENSCHEDE - Tinkebell., geboren als Katinka Simonse, is gastcurator van de tentoonstelling 'How On Earth should This Be Art?' bij Concordia. Ze heeft acht kunstenaars uitgenodigd, nieuw werk te maken voor de expositie.

De vraag die drie maanden lang centraal staat luidt: Waarom in godsnaam is dit kunst? Wat zoekt een veelvuldig gekruiste kip in een kunstexpositie? De een vindt het prachtig. Een ander pikt het niet. En wat te denken van mensen met een allergie? Is dit kunst, kitsch, fantastisch, walgelijk? Waar mogelijk geeft Tinkebell. haar mening en visie. Zij zet de komende tijd rond dit thema verschillende boompjes op.

De Twentsche Courant Tubantia en TV Enschede FM doen via het samenwerkingsverband in de Newsroom mee met verschillende projecten. Zo krijgt Tinkebell. iedere maandag vanaf 10 april een eigen hoekje in de krant. Zij gaat in een column in op de vraag: Waarom in godsnaam is dit kunst? of in haar eigen woorden deze maandag: ,,Waarom 'the fuck' is dit nu weer kunst?"

In gesprek

Want naast het werk in Concordia, heeft Enschede vast veel dat als kunst wordt bestempeld, maar waarvan veel mensen er het nut niet van inzien, het niet begrijpen of gewoonweg heel erg lelijk vinden. ,,Kunst is al lang niet meer dat schilderij dat in een mooi lijstje aan de muur van een museum kan hangen", zegt Tinkebell. ,,Het is veel meer dan dat. En lang niet altijd te herkennen als kunst." Tinkebell. wil daarover in gesprek met Enschede.

De lezers van de krant en de kijkers en luisteraars van de lokale omroep krijgen uitvoerig de gelegenheid om mee te praten en discussiëren met Tinkebell. Mail een foto van een kunstwerk dat u prachtig vindt of foeilelijk, totaal overbodig of nutteloos naar enschede@tctubantia.nl. In haar wekelijkse column zal Tinkebell. ingaan op de inzendingen. Daarnaast zal ze via Facebook vloggen over Enschedese kunstwerken.

Hieronder alvast een voorproefje. Tinkbell. reageerde in de studio van Newsroom Enschede al op een aantal kunstwerken.

Op TV Enschede licht Tinkebell. haar expositie verder toe. Bekijk het interview hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.