Dominique Mazzarella van het restaurant Sapori e Ricordi showt drie mooie Tiramisu variaties: de klassieke tiramisu, de aardbeien triamisu en de limoncello tiramisu.
Volledig scherm
PREMIUM
Dominique Mazzarella van het restaurant Sapori e Ricordi showt drie mooie Tiramisu variaties: de klassieke tiramisu, de aardbeien triamisu en de limoncello tiramisu. © Carlo ter Ellen DPG Media

Tiramisu is ook bij de meeste Italiaanse restaurants in Twente een vaste waarde: ‘Tot we met pensioen gaan’

ENSCHEDE - Tiramisu is ook in Twente een vaste waarde op de menukaart van elk Italiaans restaurant. Een klassieker die we te danken hebben aan de ‘vader’ van de tiramisu, Ado Campeol, die recent overleed. Hij bewees de naam van zijn hemelse toetje de laatste eer, tira mi su: trek me omhoog. Campeol werd 92, wat suggereert dat je met tiramisu oud kunt worden.

  1. Excursies geannuleerd door tekort aan chauffeurs en touringcars in Twente: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’
    PREMIUM

    Excursies geannu­leerd door tekort aan chauffeurs en touring­cars in Twente: ‘Dit heb ik nog nooit meegemaakt’

    ENSCHEDE Twentse touringcarbedrijven moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen. Er zijn niet genoeg chauffeurs en bussen om aan de grote vraag uit de markt te voldoen. En dat heeft grote gevolgen voor scholen die een schoolreisje of excursie willen organiseren. De één heeft een examenuitje naar Walibi moeten annuleren, de ander wijkt noodgedwongen uit naar een Duitse vervoerder.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.