Toeristenbelasting is goede bron van inkomsten van gemeenten
Volledig scherm
Toeristenbelasting is goede bron van inkomsten van gemeenten © ED

Toerist betaalt dit jaar meer belasting in Overijssel; Enschede bij grootste stijgers van Nederland

ENSCHEDE - Toeristen die dit jaar naar Enschede komen, betalen meer dan het dubbele aan toeristenbelasting. Enschede is een van de steden die een verhoging van 104 procent doorvoerde. Over de hele linie betalen toeristen in Overijssel 11,7 procent meer toeristenbelasting. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl

 1. Afghanistan-veteranen komen bij elkaar in Enschede: ‘We hebben de ellende én hoop geproefd’
  PREMIUM

  Afghanis­tan-veteranen komen bij elkaar in Enschede: ‘We hebben de ellende én hoop geproefd’

  ENSCHEDE - In no-time braken de Taliban alles af wat waardevol is. De beelden uit Afghanistan komen hard binnen bij John de Jong, een veteraan uit Enschede die meehielp aan het herstel van vrede en democratie in het verscheurde land. Nu die verworvenheden aan scherven liggen, neemt hij met twee makkers het initiatief voor een bijeenkomst voor Afghanistan-veteranen, deze vrijdagavond op de vliegbasis. „We willen gevoelens delen.”
 2. Kamervragen over dader moord in Dish-hotel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?
  PREMIUM

  Kamervra­gen over dader moord in Dish-ho­tel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?

  SP-Kamerlid Michiel van Nispen heeft opheldering gevraagd aan minister Dekker voor Rechtsbescherming en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over Cumali A. uit Steenwijk. De man is in 2010 onherroepelijk veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar voor de moord op zijn nicht Denise Celik in het Dish-hotel in Enschede in 2004. Na zijn daad vluchtte hij naar Turkije, waar hij nog steeds vrij rondloopt.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.