Tolstraat in Glanerbrug is wateroverlast nu echt beu: ‘Ons huis zakt weg’

videoGLANERBRUG - Hij had de moed eigenlijk al opgegeven, maar gaat dinsdag toch nog een keer proberen om aandacht te krijgen bij de lokale politiek. Namens bewoners aan de Tolstraat in Glanerbrug vertelt Gerrit Muller bij stadsdeel Oost over de gevolgen van jarenlange wateroverlast.

Aan de Tolstraat  in Glanerbrug staan bewoners met wateroverlast op en ze gaan er mee naar bed. Letterlijk en figuurlijk: als Andra Muller ’s ochtends wakker wordt, wil ze direct de weersverwachting voor die dag weten. En dat is niet om te bepalen of ze beter de fiets of de auto kan pakken voor de boodschappen. „Als het droog blijft, dan weet ik dat we die dag tenminste kunnen douchen en normaal naar het toilet kunnen”, legt ze uit. Het hoeft maar even te regenen en er zijn problemen. „Dan hoor je het riool al borrelen, zoals ook deze week. Regent het langer of harder, dan komt het water via doucheputjes en het toilet omhoog. Er zijn bewoners die een natte doek op het toilet leggen, tegen de stank.”

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.