Volledig scherm
PREMIUM
Jeltje geniet in juni van de finish van de Volvo Ocean Race in Scheveningen. Een half jaar later overlijdt ze. © Familie Nijhuis

Tot laatste reis roer in handen: Jeltje Berber Eelkman Rooda (1959-2018)

In HerinneringENSCHEDE - Nadat uitgezaaide kanker is vastgesteld, weigert Jeltje iedere behandeling om haar leven te rekken. De logopediste houdt het roer stevig in handen, ook op de laatste reis.

Jeltje wil zich best vanuit het westen naar Twente laten ‘ontvoeren’, als zij een boerderijtje buitenaf kan betrekken. Dat lukt. De gedistingeerde spraaklerares en een econoom van hier strijken neer bij hotel-restaurant De Broeierd, aan de stadsrand van Enschede. Maar dan kloppen burgemeester Ko Wierenga en taxateur Hein Kromhof op hun niendeuren: ze moeten verkassen voor een stadion en een sciencepark. ‘Op de middenstip van FC Twente stond ongeveer ons huis’, zegt zij later in het blad Arts en Auto.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.