Trailer van Twentse speelfilm ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ gelanceerd

VIDEOENSCHEDE - De trailer van de Twentse bioscoopfilm ‘De Beentjes van Sint-Hildegard’ is vrijdagmiddag gelanceerd door filmdistributeur September Film Distribution. In de film van regisseur Johan Nijenhuis vertolken Herman Finkers en Johanna ter Steege de hoofdrollen.

De film moet landelijk gaan scoren en wordt dan ook ondertiteld. ‘De Beentjes’ is een hervertelling van een Tsjechische film over Gedda (gespeeld door Johanna ter Steege) die ongelooflijk veel houdt van haar man Jan (Herman Finkers). Ze houdt zóveel van hem, dat hij het er benauwd wat krijgt. Als Jan naar een verpleeghuis moet omdat hij vroeg dement wordt, neemt hun leven een nieuwe wending.

De crew bestaat volledig uit Twents sprekende acteurs. „Maar het eerste doel is overigens niet een Twentse film te maken, maar een goede film die landelijk werkt”, zei regisseur Johan Nijenhuis eerder. 

Première

Op 10 februari is in Tuschinski in Amsterdam de première van De Beentjes van Sint Hildegard. Drie dagen later is de film voor iedereen te bezichtigen in de Nederlandse bioscopen.

We spraken eerder met regisseur Johan Nijenhuis en namen vorig jaar een kijkje op de filmset. Bekijk de beelden:

Volledig scherm
Herman Finkers heeft voor de film De Beentjes van Sint-Hildegard een koe helpen kalveren. Het kalf heeft de naam Herman gekregen. © ANP Handouts

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.