ZGT-arts Hinne Rakhorst (links), professor Wiendelt Steenbergen (midden) en technicus Tom Knop werken aan een scanner die weefsel detecteert. Op de foto ontbreekt teamlid Ata Chizari.
Volledig scherm
PREMIUM
ZGT-arts Hinne Rakhorst (links), professor Wiendelt Steenbergen (midden) en technicus Tom Knop werken aan een scanner die weefsel detecteert. Op de foto ontbreekt teamlid Ata Chizari. © Frans Nikkels

Trauma voorkomen bij borstkanker, dankzij nieuwe vinding van ziekenhuis ZGT en Universiteit Twente

ENSCHEDE - Borstkanker krijgen is al ernstig genoeg. Als bij een vrouw de borstreconstructie dan ook nog mislukt, kan dat een trauma veroorzaken. De Universiteit Twente en ziekenhuis ZGT werken aan een technische oplossing voor een ingewikkelde complicatie.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.