Trees en Johan Kamphuis -Rietmann stoppen na jaren als collectant van het KWF. Dianne Roerink neemt de collectebus terug in ontvangst.
Volledig scherm
PREMIUM
Trees en Johan Kamphuis -Rietmann stoppen na jaren als collectant van het KWF. Dianne Roerink neemt de collectebus terug in ontvangst. © Frans Nikkels

Trees (72) uit Enschede stopt na 40 jaar als collectant voor KWF: ‘Ze zouden collecteren moeten verplichten’

ENSCHEDE - Trees Kamphuis-Rietmann (72) collecteerde meer dan 40 jaar voor KWF Kankerbestrijding. Maar nu hangt ze, samen met haar man Johan (76), de collectebus aan de spreekwoordelijke wilgen. Donderdagochtend werden ze door het KWF in het zonnetje gezet.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. OM krijgt deksel op neus bij poging op slotdag van Satudarah-proces ‘vergeten’ stukken toe te voegen
  PREMIUM

  OM krijgt deksel op neus bij poging op slotdag van Satudarah-pro­ces ‘vergeten’ stukken toe te voegen

  ZWOLLE - Op de laatste zittingsdag van het proces tegen de vermeende kopstukken van de verboden motorclub Satudarah nam de rechtbank al een voorschot op het mogelijke vonnis. De verklaringen van twee anonieme, bedreigde getuigen worden vrijwel zeker uitgesloten van het bewijs. Daarmee valt een fors deel van de bewijslast van het Openbaar Ministerie (OM) weg. Of dat betekent dat Enschedeër Michel B. daardoor de dans ontspringt, is afwachten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.