Ria Lubbers (rechts), echtgenote van minister-president Ruud Lubbers, verrichtte 30 jaar geleden samen met wethouder Bart van Winsum (in het midden, met snor) de openingshandeling van zwembad De Wilder. Gerrit Sloot staat uiterst links op de foto.
Volledig scherm
PREMIUM
Ria Lubbers (rechts), echtgenote van minister-president Ruud Lubbers, verrichtte 30 jaar geleden samen met wethouder Bart van Winsum (in het midden, met snor) de openingshandeling van zwembad De Wilder. Gerrit Sloot staat uiterst links op de foto. © De Wilder

Tropische trots van Haaksbergen bestaat dertig jaar

HAAKSBERGEN - Met de bouw van een subtropisch zwemparadijs zette Haaksbergen dertig jaar geleden de toon. „De Wilder overtrof meteen alle verwachtingen met z’n hoge bezoekersaantallen.”

Het was heel wat voor Haaksbergen: een doelgroepenbad met kleuterbaden, kruidenbaden, sauna- en rustruimte én ook nog een grote lig- en speelweide voor in de zomer. Subtropisch recreatiebad De Wilder, zoals de nieuwe aanwinst werd gepresenteerd, beleefde in 1990 een grootse opening met Ria Lubbers, vrouw van de minister-president, als eregast. Samen met wethouder Van Winsen verrichtte zij de opening.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.