Trouwe fans FC Twente verlengen, ondanks onzekerheid: 'Heb een rood hart’

VideoENSCHEDE - Er zijn nauwelijks contractspelers, er is geen trainer of technisch directeur en voorlopig mogen supporters nog niet naar het voetbalstadion. En toch werden er bij FC Twente nog nooit zoveel seizoenskaarten op een dag verlengd als zaterdag: ruim 7300. Over een loyaliteitsgevoel zonder einde. „Ik heb nu eenmaal een rood hartje, en dat blijft voor altijd zitten.”

Hij wijst in de richting van het stadion. Daar staat het, op nog geen vier kilometer van zijn huis, te wachten tot het weer gevuld wordt, met supporters zoals hij. Man, wat zou Bennie Nijhuis graag met al die anderen daar weer heen gaan. Vloeken. Juichen. Een feestje vieren. „Ik heb nu eenmaal een rood hartje”, zegt hij, wijzend op zijn borst. „En dat blijft er zitten.”

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.