Volledig scherm
Han ten Broeke (l) en Pieter Omtzigt. © Lenneke Lingmont / Carlo ter Ellen

Tukkers Ten Broeke (VVD) en Omtzigt (CDA) tevreden met voorlopige verkiezingsuitslag

AMBT-DELDEN/ENSCHEDE - Han ten Broeke en Pieter Omtzigt zijn tevreden met de resultaten voor hun partijen in de Tweede Kamerverkiezingen. Ten Broeke, de nummer 9 op de lijst van de VVD, zag zijn partij de grootste worden. Het CDA, de partij van Omtzigt, kwam uit op 19 zetels.

"Nederland heeft vandaag laten zien wie premier moet blijven en wie het niet moet worden", zegt Han ten Broeke. "Het land heeft gekozen voor Mark Rutte en dat is een mooi succes. Maar we zijn niet uitgelaten, hoewel wij liberalen weinig nodig hebben voor een feestje. We hebben veel zetels verloren, zoals het er nu naar uitziet."

Nog groter was het verlies van de PvdA. Die partij regeerde de afgelopen jaren samen met de VVD, maar zag het aantal zetels volgens de voorlopige uitslagen afnemen van 38 naar 9 zetels. Ten Broeke: "Het verlies van de PvdA is pijnlijk. Het laat zien dat goed gedrag in een coalitie niet wordt beloond."

CDA
Pieter Omtzigt is tevreden met de 19 zetels die het CDA lijkt te behalen. "Dat is een mooi resultaat voor ons. Het toont dat we een verhaal hebben dat de mensen aanspreekt. Het lijkt er niet op dat Sybrand Buma premier wordt, het land kiest voor Mark Rutte. Zo eerlijk moeten we zijn."

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.