Volledig scherm
De Van Rossems © NTR

Tv-serie Van Rossems in Enschede: 'Stad vol verrassingen'

ENSCHEDE - Het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems' is donderdagavond te zien vanuit Enschede. Maarten, Sis en Vincent van Rossem hebben één centrale vraag: hoe is Enschede de ellende van het verleden te boven gekomen?

„De vuurwerkramp, het verlies van de textielindustrie, de Tweede Wereldoorlog, de stadsbrand van 1862. Enschede heeft nogal wat te verduren gekregen”, concluderen de Van Rossems. Maar Maarten, Sis en Vincent komen al snel tot de ontdekking dat het herstelvermogen van de stad groot is.

„Naast gerestaureerde industriële bouwwerken is er veel moderne architectuur te bewonderen. Het stadhuis is in één woord indrukwekkend, het Volkspark kent een prachtig oorlogsmonument en een van de mooiste synagogen van Nederland staat in Enschede. Enschede is een stad van verrassingen”, aldus de Van Rossems.

Over de serie

In de tv-serie 'Hier zijn de Van Rossems' verkennen de broers en zussen steden in Nederland, België en Duitsland. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

De aflevering vanuit Enschede is donderdagavond om 20.30 uur te zien op NPO 2.

Volledig scherm
De Van Rossems op de Oude Markt © NTR

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.