Volledig scherm
Een traumahelikopter. Beeld ter illustratie. © ANP

Twee is te veel bij MST: traumahelikopter moet uitwijken

ENSCHEDE - Twee traumahelikopters tegelijk bij het MST in Enschede: dat gaat niet passen. Daarom moest de ene helikopter uitwijken voor de andere. 

De helikopters komen allebei uit Duitsland, de ene uit Greven en de andere uit Schüttorf. Het tweede voertuig cirkelde eerst vijf minuten boven de stad voordat er plaats gemaakt was en er geland kon worden. Het uitgeweken voertuig wacht nu in de buurt van het ziekenhuis en pikt later het personeel weer op.

Het is niet de eerste keer dat er een traumahelikopter moet uitwijken bij het MST. Drie jaar geleden was het ook al raak na een ernstig ongeval in Bocholt. Toen landde de tweede helikopter op een geïmproviseerde landingsplek voor het ziekenhuis. 

Volledig scherm
De twee helikopters © Simon ter Horst
  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.