Volledig scherm
PREMIUM
© frans nikkels

Tweede kans voor niet verschenen werknemer

ENSCHEDE - Een werknemer die is weggebleven van zijn werk én van de zitting over zijn zaak, wordt opnieuw opgeroepen te verschijnen. Werkgever Wial is er niet blij mee.

Uitgerekend in de drukste tijd van het jaar, komt een werknemer van Wial Enschede zonder opgaaf van reden niet opdagen. Het is december, toptijd voor het bedrijf dat is gespecialiseerd in direct mail en de afhandeling van online bestellingen. Sindsdien is er geen enkel contact meer met de man, die al een jaar of tien in dienst is. Hij reageert niet op telefoontjes en appjes van zijn werkgever of van collega's, doet de deur niet open en negeert aangetekende brieven en mails van Wial Enschede.
Ondertussen wordt hij door collega's wel gesignaleerd in de stad, maar tot hun ergernis reageert hij volgens hen nergens op. De collega's hebben tijdens de feestdrukte allemaal een tandje moeten bijzetten en werken nog steeds geregeld over. De werkgever kan hem niet zo maar op straat zetten, omdat onbekend is of de man ziek is en dus ontslagbescherming heeft. Wel is zijn loon stopgezet.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.