Volledig scherm
Archieffoto © Carlo ter Ellen

Tweede supermarkt in winkelcentrum Lage Bothof in Enschede

ENSCHEDE - Het kleine winkelcentrum Lage Bothof, op de hoek van de Oliemolensingel en de Lage Bothofstraat, wordt uitgebreid met een tweede supermarkt. Welke supermarkt het wordt, is nog niet bekend. 

De uitbreiding blijkt uit de besluitenlijst van het college van burgemeesters dat werkt aan een nieuw bestemmingsplan. Op dit moment is de Emté gevestigd op de hoek van de singel en de Lage Bothofstraat. Deze supermarkt wordt later dit jaar een Jumbo. 

Voor de komst van de tweede supermarkt is nieuwbouw noodzakelijk. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd en komen er voorzieningen voor het laden en lossen van goederen. Daarnaast wordt gewerkt aan een betere ontsluiting van het gebied vanaf de Lage Bothofstraat. De toekomstige ontsluiting, die nu nog direct via de hoek van de Oliemolensingel loopt, moet aanzienlijk verkeersveiliger worden.

Loftwoningen

Bij de opknapbeurt van de winkellocatie zijn daarnaast veertien zogeheten loftwoningen gepland op de bovenverdieping in een voormalig karakteristiek fabriekspand. Met de werkzaamheden hoopt de gemeente Enschede het gebied de broodnodige impuls te geven. Het stadsbestuur noemt de uitstraling van de locatie 'gering' en 'niet uitnodigend'. Omdat ook in de omgeving meerdere nieuwbouwplannen zijn gepland, vindt de gemeente een flinke facelift voor deze plek, als prominente zichtlocatie, noodzakelijk.

De herontwikkeling van het winkelcentrum is een particulier initiatief. De gemeente Enschede loopt geen financieel risico. Het ontwerp-bestemmingsplan wordt binnenkort ter visie gelegd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.