Volledig scherm
De gestolen voorwerpen van de Enschedese begraafplaats © Politie.nl

Tweetal opgepakt voor reeks diefstallen op begraafplaats Enschede

ENSCHEDE - Twee jongemannen van 18 en 19 jaar uit Enschede zijn maandagavond aangehouden voor diefstal van een groot aantal beeldjes en voorwerpen op de Westerbegraafplaats in Enschede. De politie heeft bij de tieners een groot aantal bronzen en koperen beelden aangetroffen en in beslag genomen.

De begraafplaats langs de Hengelosestraat in Enschede is sinds begin april doelwit van (koper)dieven. De politie ontving de afgelopen weken veertien aangiften van diefstal.

Aanhoudingen

Dankzij een getuige kwam de politie afgelopen weekend achter de identiteit van de verdachten. De 18-jarige en 19-jarige Enschedeërs zijn maandagavond opgepakt. Het tweetal wordt verdacht van diefstal en heling van de bronzen beeldjes en voorwerpen die afkomstig zijn van de graven op Westerbegraafplaats.

De politie heeft eveneens diverse ornamenten aangetroffen en in beslag genomen. Van een aantal beelden is duidelijk van welk graf het is weggenomen. De politie zoekt nog duidelijkheid over de herkomst van een aantal andere voorwerpen. Op politie.nl staat een overzicht van alle gevonden voorwerpen.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.