Geparkeerde Boeings 747 van het Duitse Lufthansa op Twente Airport.
Volledig scherm
Geparkeerde Boeings 747 van het Duitse Lufthansa op Twente Airport. © ANP

Twente Airport wint strijd om parkeren jumbojets

ENSCHEDE - De rechtbank Overijssel stelt Airport Twente in het gelijk in de strijd met de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport over de drie Boeings 747 die nu nog op de luchthaven staan. Dat blijkt uit de uitspraak in kort geding waarvan de motivering pas over enkele dagen komt.

 1. Kamervragen over dader moord in Dish-hotel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?
  PREMIUM

  Kamervra­gen over dader moord in Dish-ho­tel in Enschede: Wat is er gedaan om hem achter tralies te krijgen?

  SP-Kamerlid Michiel van Nispen heeft opheldering gevraagd aan minister Dekker voor Rechtsbescherming en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over Cumali A. uit Steenwijk. De man is in 2010 onherroepelijk veroordeeld tot een celstraf van 10 jaar voor de moord op zijn nicht Denise Celik in het Dish-hotel in Enschede in 2004. Na zijn daad vluchtte hij naar Turkije, waar hij nog steeds vrij rondloopt.
 2. Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpershal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten
  PREMIUM

  Dit verlaten gebouw maakt straks muziek: Oude drukpers­hal in Enschede wordt één groot orkest met bijzondere muzikanten

  ENSCHEDE - De staalconstructie is een drumstel, uit de muren klinken strijkers, een kroonluchter wordt een xylofoon en de lampjes zingen. Waar eens een immense drukpers zorgde dat de krant dagelijks op de deurmat kwam, klinkt straks een live-orkest met bijzondere muzikanten. Daniel Maalman tovert de geluiden van het verleden uit een iconisch gebouw aan de Getfertsingel.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.