Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Twente gaat hulp bieden aan prostituees in nood

ENSCHEDE - Twentse prostituees die een ander leven willen, krijgen speciale hulp. Om te ontsnappen aan een gewelddadige pooier, van een verslaving af te komen, of om te leren op een andere manier geld te verdienen.

Twente gaat hulp bieden aan vrouwen die worden gedwongen tot prostitutie en aan slachtoffers van loverboys. Terwille Verslavingszorg, de gemeente Enschede en het Meldpunt Loverboy Problematiek (MLP) beginnen een programma voor prostituees die een ander leven willen, maar dat zelf niet kunnen bereiken. Voor de ‘zwaarste gevallen’ komen er tien woonplekken waar prostituees in nood kunnen worden opgevangen.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.