Volledig scherm
PREMIUM
Productie van chips bij LioniX in Enschede. © LioniX International

Twente houdt voorsprong door overname chipbedrijven LioniX en PhiX

ENSCHEDE - LioniX International en dochterbedrijf PhiX, die in Enschede fotonica-chips produceren en assembleren, komen grotendeels in Koreaanse handen. Het beursgenoteerde Zuid-Koreaanse bedrijf Magic Micro betaalt 25,5 miljoen dollar voor driekwart van de aandelen LioniX.

LioniX (55 werknemers) is sinds 2016 al voor een kwart in handen van de Koreaanse investeerder YMK Photonix. Fotonicachips zijn een nieuwe generatie chips en worden onder meer gebruikt in de nieuwe standaard voor mobiele technologie 5G, in medische apparatuur, zelfrijdende auto’s en in systemen voor opslag van data. De nieuwe chips zijn energiezuinig en snel.

  1. Jeugdige volleyballers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië
    VIDEO

    Jeugdige volleybal­lers uit Enschede klaar voor strijd op WK in Kroatië

    ENSCHEDE - Ze zijn er klaar voor. Twaalf jongens van het Bonhoeffer College aan de Bruggertstraat in Enschede reizen deze week naar Poreč in het noorden van Kroatië. Daar begint zaterdag het WK Scholenvolleybaltoernooi voor spelers onder de 15. Het Bonhoefferteam is het enige jongensteam dat voor Nederland zal uitkomen tijdens dit WK. 1Twente ging maandagavond langs bij de laatste training in de Diekmanhal in Enschede.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.