Volledig scherm
© Facebook Brandweer Twente

Twente staat stil bij vuurwerkramp

ENSCHEDE - Het is vandaag negentien jaar geleden dat de vuurwerkramp plaats had in de Enschedese wijk Roombeek. In de Twentse hoofdstad hangen de vlaggen vandaag halfstok. Enschedeërs staan stil bij de ramp die bijna twintig jaar geleden een complete wijk wegvaagde. 

De hele dag is er gelegenheid voor het leggen van bloemen bij de monumenten in de stad. Van 14.00 tot 17.00 uur is wijkcentrum Prismare aan de Roomweg geopend voor ontmoeting. Om 15.15 uur worden er bloemen gelegd bij het monument in de Roombeek. Vanaf 15.30 uur volgt na het luiden van de klokken een moment stilte.

23 mensen lieten het leven bij de vuurwerkramp in Enschede, op 13 mei 2000. 947 personen raakten gewond. Op sociale media staan Twentenaren stil bij de ramp.

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.