Rik Meijerink is de zevende (!) generatie die in het Aannemersbedrijf Gebr. Meijerink stapt. Al sinds 1807 gevestigd op hetzelfde adres. Rechts zijn vader Peter Meijerink.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik Meijerink is de zevende (!) generatie die in het Aannemersbedrijf Gebr. Meijerink stapt. Al sinds 1807 gevestigd op hetzelfde adres. Rechts zijn vader Peter Meijerink. © Annina Romita

Twents bouwbedrijf dat zelfs Napoleon overleefde is toe aan de zevende generatie

LONNEKER - Ze maakten de oliecrisis, Tweede Wereldoorlog, Spaanse griep, Eerste Wereldoorlog en Napoleon mee. „En we hebben alles overleefd”, zegt Peter Meijerink. Met zijn zoon Rik stapt nu de zevende generatie in het aannemersbedrijf. ‘Klaar voor de volgende crisis’.

De straat is vernoemd naar de zaak, niet andersom. Al sinds 1807 zit hier - aan wat dus later de Meijerinksweg ging heten - een bouwbedrijf. Met dank aan timmerman annex landbouwer Jan Meijerink uit Hengelo. Hij trouwde een meisje uit Lonneker, vestigde zich daar en begon op de Boerrichtersbraak, vandaar de bijnaam Broak Jaan, als aannemer. Nu, ruim tweehonderd jaar later, zit het bedrijf er nog altijd en is het toe aan de zevende generatie. 

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.