Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Julian Stratenschulte/dpa

Twentse coronacijfers: 61 nieuwe besmettingen en 4 nieuwe sterfgevallen

ENSCHEDE - In Twente zijn het afgelopen etmaal 61 mensen positief getest op het coronavirus. Er zijn vier inwoners overleden door het virus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag bekendmaakte. Landelijk werden 1841 nieuwe besmettingen vastgesteld.

 1. Twentse journaliste die Sanderink-soap volgt staat stil bij 4 bizarre jaren: ‘Toen niet gedacht dat het nóg gekker zou worden’
  Met video

  Twentse journalis­te die Sanderink-soap volgt staat stil bij 4 bizarre jaren: ‘Toen niet gedacht dat het nóg gekker zou worden’

  Het is een van de opmerkelijkste affaires die het Nederlandse bedrijfsleven ooit heeft gekend: de ontsporing van de ooit zo degelijke Twentse multimiljonair en topondernemer Gerard Sanderink, die in de ban raakte van cybercharlatan Rian van Rijbroek. Sinds 2019 schrijft de Twentse journaliste Angelique Kunst haar vingers blauw over de soap. In deze video staat ze stil bij wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd.
 2. ‘Gratis’ 100.000 euro voor elke jongere? Dat zien Twentse studenten niet zitten: ‘Je moet werken voor je geld’
  PREMIUM
  met video

  ‘Gratis’ 100.000 euro voor elke jongere? Dat zien Twentse studenten niet zitten: ‘Je moet werken voor je geld’

  Sander Schimmelpenninck maakt geen grapjes, hij is bloedserieus: om Nederland eerlijker te maken zou elke jongere op z’n 25ste 100.000 euro startkapitaal moeten krijgen. De enige wederdienst: een jaartje maatschappelijke dienstplicht. Een gouden deal? Verslaggever Arjan te Bogt merkte dat lang niet alle studenten in Enschede dat zien zitten. „Je moet werken voor je geld.”

In samenwerking met indebuurt Enschede