Bij Humanitas Onder Dak zijn ze druk om de dak- en thuislozen op een goede en veilige manier op te vangen. Bij de inloop in Enschede is het minder druk dan anders, veel cliënten blijven op hun kamer.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Humanitas Onder Dak zijn ze druk om de dak- en thuislozen op een goede en veilige manier op te vangen. Bij de inloop in Enschede is het minder druk dan anders, veel cliënten blijven op hun kamer. © Carlo ter Ellen DTCT

Twentse daklozenopvang neemt maatregelen: ‘Thuisquarantaine? Dat kan niet als je geen huis hebt’

ENSCHEDE/ALMELO - Als je nergens hoeft te zijn, blijf dan zoveel mogelijk thuis, luidt het advies. Maar waar ga je heen als je geen eigen huis hebt? Het coronavirus zorgt ook bij de daklozenopvang voor nieuwe dilemma’s.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    1

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.