Mahir Uslu, Ton Wientjen  en Aad van der Lugt hebben samen met andere artsen uit Enschede een kookboek gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Mahir Uslu, Ton Wientjen en Aad van der Lugt hebben samen met andere artsen uit Enschede een kookboek gemaakt. © Reinier van Willigen

Twentse dokters maken kookboek voor het goede doel

ENSCHEDE - In Het andere recept van uw dokter staan de lievelingsrecepten van 31 Twentse artsen verzameld. Het kookboek is samengesteld door serviceclub Kiwanis, die hiermee geld wil inzamelen voor Stichting Leergeld. Het doel? Zwemles voor zoveel mogelijk kinderen.

Quote

Ik heb een vrouw die heerlijk voor mij kookt

Ton Wientjen

Bij een recept van een arts denk je niet direct aan een briefje met ingrediënten voor appeltaart of hoe je het lekkerst soto ajam kunt bereiden. Dat is precies de knipoog die serviceclub Kiwanis wilde maken toen zij het kookboek Het andere recept van uw dokter samenstelden. De organisatie, die zich inzet voor goede doelen met kinderen als begunstigden, wist 31 artsen uit Enschede bereid te vinden het recept van hun favoriete gerecht te delen. 

„Het kookboek is een idee van fotograaf Rob Lucas”, vertelt Ton Wientjen, die als lid van Kiwanis de promotie van het kookboek op zich heeft genomen. „Rob zou ook de foto’s maken, maar helaas is hij overleden voor hij het boek kon afronden.”

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.