Wim Addink is verpleegkundige op de ic. "Ik een held? Mijn dochter werkt bij de Jumbo, die is een grotere held."
Volledig scherm
PREMIUM
Wim Addink is verpleegkundige op de ic. "Ik een held? Mijn dochter werkt bij de Jumbo, die is een grotere held." © Emiel Muijderman

Twentse ic-verpleegkundige Wim: ‘Ik ben niet bang, we krijgen het allemaal’

interviewEerst Faro. Daarna de vuurwerkramp. Nu corona. Intensive care verpleegkundige Wim Addink van het MST was er alle keren bij om hulp te verlenen. „Je denkt telkens: Dit maak je nooit weer mee.”

De MST-medewerker zal nooit de eer voor zichzelf opeisen. Maar het is een feit. Voor de derde keer maakt hij van nabij een gebeurtenis van historische betekenis mee. Corona roept herinneringen op. 

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.