Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images

Twentse oplichtersbende maakte misbruik van verstandelijk beperkte jongeren en noemde ze ‘dommen’ en ‘mongooltjes’

ENSCHEDE/ALMELO - Een bende internetoplichters maakte misbruik van bewoners van Twentse instellingen voor jongeren met een verstandelijke beperking. De grotendeels Twentse criminelen gebruikten de jongeren om bestelde pakketjes met elektronica achterover te drukken. De kwetsbare jongeren werden voor ‘dommen’ en ‘mongooltjes’ uitgemaakt.

 1. Buurtbewoners eisen actie van de burgemeester na schietpartij: ‘Dit pand moet gewoon op slot’
  PREMIUM

  Buurtbewo­ners eisen actie van de burgemees­ter na schietpar­tij: ‘Dit pand moet gewoon op slot’

  ENSCHEDE - De machteloosheid bij bewoners van de Vluchtestraat, waar donderdagavond een schietpartij plaatsvond, is nog steeds voelbaar. Hoe vaak hebben ze de politie niet gewaarschuwd dat het in een woning van de buurvrouw niet pluis is. Dat er drugs gedeald wordt en dat er ongure types rondhangen? Nu is voor hen de maat vol en eisen ze actie van de burgemeester. „Deze woning moet gewoon op slot voor langere tijd.”
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.