Frederik (Niels Gooyer) en Eline (Roosmarijn Luyten) in Stork!.
Volledig scherm
Frederik (Niels Gooyer) en Eline (Roosmarijn Luyten) in Stork!. © Willem van Walderveen

Twentse podia draaien op veilige afstand verder: ‘Wij zijn met afstand uw theater’

ENSCHEDE/HENGELO - Pop- en cultureel podium Metropool heeft alle voorstellingen opgeschort tot 1 juni en ook het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zit dicht. Maar dat betekent niet dat ze bij beide podia stilzitten. Er zijn zelfs voorstellingen. Op veilige afstand.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede ontwikkelde het online platform ‘Wij zijn met afstand uw theater’. Via de website, de nieuwsbrief, Facebook en Instagram worden verhalen verteld, zijn voorstellingen te zien en wordt publiek een hart onder de riem gestoken ‘met muziek of theater dat kan troosten, verwarmen en laat lachen’. 

Musical, ballet en opera

Op dit moment biedt het epicentrum van de cultuur in Enschede, dat vier gebouwen met zes podia telt, onder meer registraties van eigen producties aan zoals de musical Oliver! en theaterspektakel Stork!. Ook zijn er voorstellingen van het Scapino Ballet, het Metropole Orkest en de Nederlandse Reisopera te zien.

Metropool in Hengelo schort haar hele programma op tot 1 juni, maar begon deze donderdag ook met iets nieuws. Via een stream wordt elke donderdag om 20.30 uur een livestreamprogramma aangeboden. 

Liveoptredens 

Daarin kan de kijker genieten van livesessies, interviews, wetenswaardigheden en actuele ontwikkelingen. In het geval van een livesessie is het idee om telkens twee solisten uit te nodigen die een korte set spelen en daarna nog enkele liederen ten gehore brengen.

André Manuel en Johanneke ter Stege trapten het nieuwe initiatief deze donderdag af. De optredens ‘bij’ Metropool zijn te volgen via de Facebookpagina en de website van het pop- en cultureel podium.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.