Joke Heutink blijft voorlopig zwaaien naar haar man Jan, die in het Ariënshuis verblijft. Dat doet ze al twee maanden, iedere dag. Hoewel ze liever vandaag dan morgen naar binnen gaat, snapt ze dat Liberein niet meedoet aan de bezoekproef.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Heutink blijft voorlopig zwaaien naar haar man Jan, die in het Ariënshuis verblijft. Dat doet ze al twee maanden, iedere dag. Hoewel ze liever vandaag dan morgen naar binnen gaat, snapt ze dat Liberein niet meedoet aan de bezoekproef. © Robin Hilberink

Twentse verpleeghuizen doen niet mee aan landelijke bezoekproef: ‘Risico is te groot’

ENSCHEDE - Als enige GGD-regio in Nederland ziet Twente af van deelname aan de bezoekproef in verpleeghuizen. Elo Gramsbergen van zorginstelling Liberein legt uit waarom. „Personeel heeft zich uit de naad gewerkt, we hebben het goed voor elkaar; dat willen we niet verliezen.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.