Joke Heutink blijft voorlopig zwaaien naar haar man Jan, die in het Ariënshuis verblijft. Dat doet ze al twee maanden, iedere dag. Hoewel ze liever vandaag dan morgen naar binnen gaat, snapt ze dat Liberein niet meedoet aan de bezoekproef.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Heutink blijft voorlopig zwaaien naar haar man Jan, die in het Ariënshuis verblijft. Dat doet ze al twee maanden, iedere dag. Hoewel ze liever vandaag dan morgen naar binnen gaat, snapt ze dat Liberein niet meedoet aan de bezoekproef. © Robin Hilberink

Twentse verpleeghuizen doen niet mee aan landelijke bezoekproef: ‘Risico is te groot’

ENSCHEDE - Als enige GGD-regio in Nederland ziet Twente af van deelname aan de bezoekproef in verpleeghuizen. Elo Gramsbergen van zorginstelling Liberein legt uit waarom. „Personeel heeft zich uit de naad gewerkt, we hebben het goed voor elkaar; dat willen we niet verliezen.”

  1. Huisartsenposten in Oost-Nederland platgebeld in het weekend: ‘Zestig telefoontjes tegelijk kunnen we niet aan’
    PREMIUM

    Huisartsen­pos­ten in Oost-Nederland platgebeld in het weekend: ‘Zestig telefoon­tjes tegelijk kunnen we niet aan’

    DEVENTER/ENSCHEDE/BORCULO - Huisartsenposten in Oost-Nederland worden overspoeld met telefoontjes in het weekend. De drukte is flink toegenomen sinds het coronavirus op z’n retour is. De wachttijden aan de telefoon kunnen op veel plaatsen oplopen tot een half uur. Een aanzienlijk deel van de telefoontjes had bovendien voorkomen kunnen worden, benadrukken de huisartsenposten.

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.