Volledig scherm
TwentseWelle © Ben Lensink

TwentseWelle twee ton rijker dankzij BankGiro Loterij

ENSCHEDE - TwentseWelle in Enschede heeft donderdagavond 200.278 euro ontvangen van de BankGiro Loterij. Vorig jaar kreeg het Enschedese museum hetzelfde bedrag van de loterij. Er viel dit jaar een recordbedrag te verdelen voor cultuur in Nederland. In totaal is 66,9 miljoen euro verdeeld onder 66 culture instellingen.

De droom van het vliegen
Volgens TwentseWelle-directeur Arnoud Odding wordt het geld gebruikt voor de tentoonstelling ‘De droom van het vliegen’. In deze tentoonstelling, die zaterdag van start gaat, wordt stilgestaan bij het fenomeen vliegen. De bezoeker ontdekt hoe vogels in de lucht blijven en hoe rupsen het luchtruim kiezen door te transformeren tot vlinders. De tentoonstelling gaat ook over de droom om los te komen van de aarde, om op eigen kracht door het luchtruim te suizen, een droom die de mens al eeuwenlang achtervolgt.

Eind 2016 maakte de BankGiro Loterij bekend dat ze de TwentseWelle ook de komende vijf jaar steunen. Het gaat hierbij om een bedrag van één miljoen euro. Naast de 200.000 euro dat het museum jaarlijks krijgt heeft het ook nog eens 278 euro ontvangen van de mensen die meespelen met de loterij.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Ben Lesink

In samenwerking met indebuurt Enschede

Enschede e.o.